Hoteller i Sverige

Instaresan til Karlstad i Sverige

Karlstad

Shopping i Karlstad? Ja, takk!

18. – 19. januar deltok jeg og en venninne på “instaresan” – gratistoget fra Oslo til Karlstad i Sverige. Hvorfor? Jo, fordi markedsavdelingen i Karlstad kommune hadde funnet ut at de ville lokke shoppingglade nordmenn over grensen ved å tilby gratis togturer. Dette kunne vi ikke gå glipp av! Her er et knippe foto fra “resan”. (Og for deg som er ekstra interessert: De neste turene går 15.2, 8.3 og 12. 4.)

 

IMG_4977

Vi fant fort interiørbutikken Noll 54, som vi hadde fått anbefalt av andre bloggere, blant annet Franciskas Vakre Verden.

Interior shop Noll 54 in Karlstad

Liker navnet “noll 54” – og kule prislapper hadde de også!

Interior shop noll51 in Karlstad, Sweden

Får umiddelbar vårfølelse når jeg ser disse perleblomstløkene – fikk lyst til å ta med alle hjem. Pluss i margen for kreativ innpakning.

IMG_4955

Nostalgisk design i kjøkkenavdelingen.

Interior shop Noll54 in Karlstad, Sweden

Enorme klokker er visst “in” i år, disse var ganske kule.

IMG_4992

Fikk også testet ut den svenske mesterkokken Marcus Sameulssons nye restaurantkjede Kitchen and Table – som var veldig bra! Delikat lunsjbuffet i lekre lokaler, nydelig soppsuppe med friterte rotgrønnsaker og et himmelsk kakebord.

IMG_4999

Legendariske CGC (Carl Gustav Carlsson) i Karlstad er et 3. generasjons familiedrevet varehus. Vi lot oss fascinere av at varehuset fremdeles har sin egen kafé på messaninen over herreavdelingen. Sweet!

IMG_5034

Om kvelden spiste vi på Restaurant 3 Kök (nå nedlagt). Stedet er drevet av to unge kokker som brenner for svenske kvalitetsråvarer. Her er det mange gode smaker – elg, hjemmelagde pølser, langtidskokt svin m.m.

IMG_4963

Og selvfølgelig måtte vi bo på det beste hotellet i Karlstad – Stadshotellet! Bygningen er fra 1870, og har blitt modernisert mange ganger siden det. Og det er likevel noen gamle, flotte detaljer igjen som vi kan nyte. Blant annet er heisdørene laget med ornamenter i metall og bærer preg av en storhetstid for hotellet.

IMG_5045

Litt gøy var det å oppdage at vi bodde på historisk grunn! Den norske delegasjonen bodde på Stadshotellet da de skulle undertegne Karlstad-traktaten under unionsoppløsningen med svenskene i 1905. Historien forteller at dette bildet av Oscar den II hang i resepsjoen da delegasjonen ankom. Nordmennene likte ikke bildet, og ville ha det fjernet. Hotellet nektet, og det måtte en svensk diplomat til for å løse opp i floken. Han foreslo å flytte bildet til Grand Hotel, hvor den svenske delegasjonen holdt til. Da var problemet løst.

IMG_5025

En liten laminert lapp ligger ved siden av bildet, som henger i trappeoppgangen mellom 3. og 4. etasje.

ChristianMichelsenDigitaltMuseum.no

Digitaltmuseum.no fant jeg et bilde av statsminister Christian Michelsen utenfor Stadshotellet i 1905.

Statshotellet Karlstad Sweden

Egen bakdør fra hotellet til puben The Bishop´s Arms satte vi pris på! Her var det godt utvalg av øl fra mikrobryggerier i Sverige.

IMG_5043

Frokostsal med majestetiske søyler og god høyde under taket ga oss også tanker om hvordan det kan ha vært her for hundre år siden.

Leave a Reply