Nettanbefalinger

13 tips til unike steder i Skandinavia

Når Talisker lanserer reiseguide på nett så gjør de det skikkelig. På Scandinavian Detours finner du 13 tips til unike steder i Skandinavia hvor du sannsynligvis ikke har vært før.

Alle stedene er nøye utvalgt og anbefalt av 6 eventyrerne fra Norge, Sverige og Danmark. Hørt om Gammelsætra i Grøvudalen, Bulbjerg på Jylland eller Högbergsfältet i Värmland, for eksempel?

Guidens formål er at vi skal få øynene opp for naturen vi har rundt oss, og sette mer pris på nærområdene våre. Og kanskje tenke mer lokalt neste gang ferien planlegges?

Dette ligger jo mitt hjerte nær, så da jeg ble invitert på presselansering av reiseguiden på fyrøya Grönskär, ytterst i Stockholms skjærgård, var det veldig lett å si ja. Her er en kort video fra turen.

Prikken over i´en for en foodie var selvfølgelig å få møte superkokkene Joel Åhlin and Filip Fastén fra Restaurant Agrikultur. De disket opp med smakebiter av hva som blir sommerens store pop-up-happening.

De flytter nemlig kjøkkenet sitt ut i naturen i to dager, og arrangerer pop-up restaurant i Kullabergs naturreservat i Sverige lørdag 1. juli, og Boesdal Kalkbrud i Danmark 17. juni.  Er du interessert i å delta finner du billetter på Billetto.se.

Det blir kvelder med fokus på mat fra naturen og andre kreative kulinariske krumspring fra de unge kokketalentene. Servert på to steder som er minst like minneverdige som maten. 

Filip Fastèn og Joel Åhlin fra restauranten Agrikultur,Grönskär Stockholms Skjærgård, Sverige

Disse gutta er flinke til å bruke alt i naturen, og viser at både tang, mose og sjøgress smaker kjempegodt – så lenge du tilbereder det riktig.

Grönskär Stockholms Skjærgård, Sverige

Menyen var spennende med masse nytt å smake på. At mose skulle smake godt hadde jeg aldri trodd, men det gjorde det.

Kyllinghjertesalat av Filip Fastèn og Joel Åhlin fra restauranten Agrikultur,Grönskär Stockholms Skjærgård, Sverige

Salat med kyllinghjerter og ramsløk.

Rabarbradessert signert Filip Fastèn og Joel Åhlin fra restauranten Agrikultur,Grönskär Stockholms Skjærgård, Sverige

Grillet rabarbra, rødalge og tindved.

Grönskär Stockholms Skjærgård, Sverige

Grönskär fyr fra 1770 er 23 meter høyt, og kalles også Østersjøens dronning. 

Restaurant Agrikultur, Grönskär Stockholms Skjærgård, Sverige

Det ligger på den lille øya Grönskär, helt ytterst i havgapet utenfor Stockholm, og er turen verdt gjennom Stockholms skjærgård.

Grönskär Stockholms Skjærgård, Sverige

Her snakker vi do med utsikt.

Grönskär Stockholms Skjærgård, Sverige

Takk til Talisker for god idé, og vilje til å satse på en reiseguide med gode tips til steder  litt utenom det vanlige. Nå har jeg fått enda flere steder å stoppe på turene rundt omkring i Skandinavia. I fjor kjørte jeg forbi Møns Klint, men nå vet jeg bedre!

Leave a Reply