Mjonøy bakeri og camping i Vinje

På riksvei 134 gjennom Telemark fant vi denne lille perlen av et sted. Mjonøy bakeri er noe så sjeldent som et selvbetjent bakeri med idylliske tømmerhytter til leie. Stedet ligger i Vinje kommune, og du kjører forbi hvis du er på vei over Haukelifjell fra Oslo.

IMG_4354

Det er bakeriet og de fantastiske bakervarene stedet er mest kjent for. Men ikke en eneste smule var igjen av kanelboller, brød eller andre varer da vi kom innom på ettermiddagen. Må være tidligere ute neste gang.  Men en koselig titt inn på tunet fikk vi.

IMG_4356

Her oser det av sjarm fra gamle tømmerhytter som ligger litt spredt i terrenget. 13 stk i alt, får vi høre. De har alle sin sin egen historie, og er flyttet fra gårder i Vest-Telemark.

IMG_4506

De varierte fra veldig enkle i stilen til super-luksus, så her var det gøy å kikke inn. Beliggenheten ved elva var også helt rå, så dette er en av de fineste “campingplassene” jeg har vært på. Liker godt ideen om å bruke de fine gamle husene til utleie, og ikke bare til pynt på folkemuséer rundt omkring i landet. Kudos!

IMG_4508

Laft, rosemaling og køyesenger gir rotekte norsk atmosfære, som fra en støl på fjellet.

IMG_4509

Enkel, men ekte idyll rett ved elva. Noen klare for å teste alternativ camping i år?

Leser på nettsiden at Mjonøy har “steinomnsbakeri, gardsmatutsal, kafe med middagsservering, kunstutstilling og handverksutsal. Alt samla i eit triveleg gardstun” – så da er det vel ingen grunn til å ikke stoppe her neste gang du er på vei over Haukeli. Stedet er åpent hele sommeren.

Leave a Reply