Livsstil

Lekre souvenirer – finnes de? Ja, her er Fjord!

brett_sau

Jeg blir glad av å se denne serien! Endelig skal utenlandske turister få noen nye, freshe produkter fra landet vårt. Serien heter “Fjord” og er designet av Åshild Røssland hos Folk Engros. Hurra, sier jeg!

– Som inspirasjon til designa i serien så tenkte vi på ein typisk fjordgard. Der ein familie har rydda ein teig og busett seg, med eit lite hus og fjøs, og etablert eit liv med dyr og landbruk som livsgrunnlag, forklarer Harald Viken, daglig leder hos Folk Engros.

– Det er de norske fjordene som ofte er årsaken til at turistene velger å komme hit. Serien, som ble utviklet i 2013, vil kunne være et minne fra opplevelsen, sier han.

Alle foto: Folk Engros

For English version, scroll down. 

brett_skog

fjord_porselencrop

krukker

tallerkenhjortcrop

brett_teig

bollehyttecrop

English:

Nice souvenirs, do they exist? Yes, here is Fjord!

These souvenirs makes me happy! Finally, the tourists can bring home some nice and new products from our country. This product line is called “Fjord” and is designed by Åshild Røssland at Folk Engros. Hurray!

– The typical Norwegian fjord farm was our inspiration when we designed it. A place where one family settled, with one small house and a shed. And established a life with livestock and farming for a living, explains Harald Viken, manager of Folk Engros.

– The reason why tourists come to Norway is often because they want to see the fjords. The product line, which was made in 2013, can be seen as a memory of the experience, he says. All photos: Folk Engros.

1 reply »

  1. Ich möchte dieses Fjord Geschirr ind der Farbe Fat Print bla/rosa kaufen.
    Wo kann ich das kaufen.

Leave a Reply