Villa Terminus i Bergen

Årets hotellnyhet i Bergen er åpningen av Villa Terminus! Iallefall for oss som er fan av små, individuelle hoteller med det lille ekstra.

Dette flotte hvite gamle Bergenshuset fra 1769 er nærmeste nabo til nåværende eier, Grand Hotel Terminus, som ligger ved jernbanestasjonen i Bergen.

Grand Hotel Terminus kjøpte det i 2012, og har pusset opp den vakre nabogården helt fra grunnen av.

Det er fylt med skandinaviske designmøbler og blitt etablert som et intimt bokhotell. Det betyr at alle de 18 rommene har en vestlandsforfatter som tema, og finner bøker fra “sin” forfatter liggende på rommet. En herlig detalj, som jeg som gjest satte stor pris på. I andre etasje er det også et bibliotek.

Tidligere holdt Zander Kaaes stiftelse til i bygningen i Kong Oscarsgate 67. Den ble tegnet av Johan Joachim Reichborn og oppført i 1769-1770. Les mer om historien til huset.

Villa Terminus, Bergen, Norway

Stue på stue. Liker spesielt godt de originale dørhåndtakene!

Frode Gryttens bøker, Villa Terminus, Bergen, Norway

Vårt rom hadde Frode Grytten som forfatter, så disse fire bøkene lå på rommet da vi kom.

2016-05-07 12.22.07

Minimalistisk bar.

2016-05-07 12.21.26

Tekstiler fra Andreas Engesvik og Mandal veveri fant vi både på rommet som pledd, og i stuene som puter. I tillegg til skandinaviske designmøbler i naturmaterialene tre, ull og skinn.

2016-05-07 12.18.04

Her er biblioteket i andre etasje. Lyst og trivelig, og svære stoler å synke ned i.

2016-05-07 12.17.18

Zander Kaaes stiftelse hadde nøyaktige tegninger av hvordan bygningen var konstruert, og disse henger på veggen i biblioteket. Gøy å se alle detaljene fra gamle dager.

2016-05-06 17.50.20

Frokosten er et kapittel for seg. Alle som bor her kan velge om de vil spise i hovedhotellet ved siden av, eller her inne. Vi valgte selvfølgelig å spise her, og fikk litt luksusfølelse når en egen frokostvert lagde gratis omelett til oss. Og presskanne-kaffe.

Villa Terminus, Bergen, Norway

Mer luksusfølelse fikk vi på badet. Med sjampoo og dusjsåpe av Aesop! De dufter nydelig, og er laget av naturlige oljer.

 

Disclaimer: Jeg jobber for De Historiske Hotel og Spisesteder, men denne turen var i privat regi, og jeg har ikke fått betalt for å skrive innlegget.

Categories: Uncategorized

Tagged as: , , ,

Leave a Reply