Afterski på Sindrestua i Trysil

Lokal spekemat, oster, grønne oliven og vin på afterski? Ja, takk! På Sindrestua i Trysil fikk jeg og en gruppe andre journalister oppleve det beste av hva innehaver Klas har å by på.

Sindrestua i Trysil, Norway

Vi ble invitert av Destinasjon Trysil og Christer Berens sto for vinen.

Klas ønsket velkommen i et lekkert lokale i duse grønntoner. Her var det rolig stemning, dempet belysning og lite som minnet om “gammeldags” afterski med “hålligång”, frityrstank og evig bråk fra stoler mot hardt steingulv.

Sindrestua i Trysil, Norway

Siste skrik nå er moderne teknisk teppe på gulvet og vin i glasset. I tillegg til sunn mat i disken. Store ovale bord med plass til mange. Designstoler fra Spania og Tom Dixon-lamper over småbordene.

Det har blitt litt stil og klasse over Sindrestua, og vi liker det!

Sindrestua i Trysil, Norway

– Vi bestemte seg i sommer  for å pusse opp, og allerede i november gjenåpnet vi, fortalte Klas om den tradisjonelle skistua som ligger sentral plassert med Turistsenteret og skiheisen Fjellekspressen som nærmeste nabo. Det er svenske Senab interiør og Arkitektbyrån Design som har stått for innredningen, forklarer han.

Sindrestua i Trysil, Norway

Svensken driver stua sammen med kona Åsa, og begge har lang erfaring fra restaurantbransjen etter å ha jobbet i Trysil i mange år.

Sindrestua i Trysil, Norway

Nå satser de på ernæringsriktig mat og har alltid sunn, god husmannskost som dagens lunsjrett til en billig penge. Her går det i pastaretter, salater, burgere og supper.

Sindrestua i Trysil, Norway

Og altså afterski med ny vri.

Vi benket oss rundt det største ovale bordet som passet perfekt til den to meter lange planken med lokale spesialiteter, som Klas kaller “Afterski 2.o”. Han forklarer nøye hva vi får å spise.

Her er det Æra langtidsmodnet spekeskinke fra Tynset, elgpølse fra Max Ivan på Kongsvinger, Santa Kristina spekepølse, grottelagret gryuère, blåmuggost, ost fra Munkeby mariakloster, oliven fra Hellas, hjemmelaget fikenmarmelade med kanel, digestivekjeks og brød.

Alt smakte nydelig, og passet perfekt etter en lang dag på ski.  Vi ble sittende og småspise og prate, og testet forskjellige smakskombinasjoner. En vinner til “dessert” var blåmuggost på digestivekjeks og fikenmarmelade.

 

På veggene i skistua har ekteparet hengt opp eldre fotografier og gjenstander fra den første tiden i Trysil, som i år fyller 50 år som destinasjon. I midten til venstre henger blant annet et foto av Norges første skiskytterrenn.

Sindrestua i Trysil, Norway

Så skal du til Trysil i påsken anbefales en tur innom “nye” Sindrestua. Her er det noe for enhver smak, også for dem som ikke velger “planken”. Blant annet er stedet kjent for å ha god og sunn barnemeny, og et godt utvalg av te fra Teministeriet i Sverige.

Categories: Uncategorized

Tagged as: , ,

2 replies »

  1. Vi stortrives på Sindre!!!! Alltid god mat! Bra service og maten kommer fort etter man har bestilt!
    En ferie uten Sindre hver dag når vi er i bakken i Trysil og en tur til Ivan å spise sushi, det er ikke ordentlig ferie….🙈
    Keep up The good work Åsa og Klas! Fint ble det når dere pusset opp også!
    Vi ses i påsken ❤️👌🏼

  2. Herlig å høre! God påske til deg, og takk for kommentar. Bra at Sindrestua har stamgjester, det fortjener de!

Leave a Reply