Kulturopplevelse

Kunst på Solstrand Hotel og Bad i Bergen

For en hotellfan som meg er noe av det beste med jobben som frilansjournalist å få reise rundt i Norge, og besøke nye steder og hoteller. Og møte menneskene som driver dem. Og oppleve atmosfæren på stedet. I februar besøkte jeg Solstrand Hotel og Bad utenfor Bergen, for å skrive en artikkel for De Historiske hotel og spisesteder.

I den anledning fikk jeg en prat med Børrea Schau-Larsen, hotelldirektøren. Hun viste meg rundt, og fortalte blant annet om kunsten på hotellet. Jeg deler noen bilder fra rundturen.

Solstrand Hotel og Bad, Bergen, Norway

Familien Schau-Larsen har alltid vært opptatt av kunst, og hotellet har en stor kunstsamling spredt rundt i hotellet. Disse fuglene inspirert av norrøn kunst er laget av en kunstner som mente de ville passe til en dør.

– Jeg har døren, sa Børrea, og tenkte på den nye heisen de endelig hadde fått satt inn i den gamle delen av hotellet. For å feire at den endelig var på plass etter mye arbeid, ville hun ustmykke døren med noe flott. Og synes disse passet.

Men nei, kunstneren hadde ikke sett for seg noen heisdør for fuglene. – Ok, her er flybillett, kom til oss og ta en titt, sa Børrea. Da kunstneren kom inn døren og fikk se den flotte gamle delen av hotellet, nå med integrert heis, var han ikke i tvil. – Jo, her skal fuglene mine få henge, sa han. Og slik ble det.

Solstrandkunstutstilling

Nesten litt bortgjemt under bassenget, ligger et fint utstillingslokale hvor du kan nyte både kunst, utsikt og gamle naust.

Solstrandbadebrygge

Her er også utgang til badebryggen som folk bruker hele året!

IMG_7603

Denne veggedekorasjonen er faktisk strikket! Laget av lokal kunster i Etne jeg dessverre ikke fikk navnet på. Har forsøkt å google, men uten hell. Så tar gjerne imot tips om navnet hvis det er noen som vet.

pushwagner

Schau-Larsen arrangerer hele tiden kunstutstillinger på Solstrand, og pleier å kjøpe et verk av de som har hatt utstilling der. Her er en av de nyeste, en Pushwagner. Godt valg, synes jeg.

 

Leave a Reply