Forrige helg var jeg på tur til Sandefjord, en perle av en by i Vestfold. Vi bodde på Hotel Kong Carl, et sjarmerende lite hotell i sentrum av byen.
Frokostsalen er sjarmerende med historisk tapet på veggene. Flott hjørnebord med naturlig lys inn fra to sider.
Hjemmelaget müsli er en fin liten detalj vi gjester setter pris på. De hadde også hjemmelagde knekkebrød.
Hotellet er et av Norges eldste, med historie tilbake til 1700-tallet. Jeg er alltid glad når vi får se de gamle logoene, og skjønner fortsatt ikke hvorfor ikke flere hoteller fremdeles bruker dem. Oppdaget tilsvarende på Hotel Terminus i Bergen, en fin gammel logo i et glassmaleri, men den også var ubrukt i markedsføringen.
Hotellet har deltaljer fra forskjellige epoker. Elsker gamle dørhåndtak som fremdeles er i bruk.
Stue på stue.
Flotte gamle mahogny-møbler overalt i hotellet, også inne på rommene. Det gir en helt annen kvalitetsfølelse enn billige kopier av gamle møbler. Keep up the good work!
Nyoppussede rom har fått en hyggelig atmosfære med blant annet “ny-gamle” skilt.
Elsker lyden av å gå over gammel stavparkett! På Kong Carl har de laget flere soverom av den gamle festsalen. Gudskjelov har de beholdt det gamle gulvet.
Oppdatering 2018: Hotellet er ikke lenger medlem av De Historiske hotel og spisesteder.
Categories: Uncategorized