Mandelmanns trädgårdar 

I september var jeg på tur til Skåne. Området svenskene omtaler som Sveriges Toscana. Her er vakkert landskap, flotte gårder, havsutsikt, hyggelige landsbyer, slott og gode restauranter, kaféer og flotte butikker. Et området det er verdt å utforske, og som jeg anbefaler for alle. Mandelmanns trägårdar var et av de flotteste minnene derfra. Et utrolig sted, skapt av en familie som flyttet til gården for 20 år siden, og som har skapt et personlig hageparadis.

25 kr for å se dette herlige stedet, ja takk.

I butikken ved inngangen til gården møtte vi den ene datteren på jobb.  Hun fortalte at disse små parfyme-melonene hadde kvinnene i lommene sine i gamledager før parfymens tid, for de luktet så godt.

Hun fortalte oss også om denne aromatiske hvitløken fra Øst-Europa, som tåler vårt klima bedre enn den europeiske. 4 stk ble med hjem i kofferten. Vi møtte nemlig en annen kunde som hadde kjørt ens ærend for å kjøpe disse etter fjorårets vellykkede innkjøp. Han skrøt så mye at jeg var nødt til å prøve.

Alt er lekkert i grønnsaksbutikken.

Jeg får lyst på alt når jeg ser dette.

Tomater ble med hjem.

Enda mer tomater som måtte smakes på.

Inngangen til hagen, og kaféen til høyre.

Kaféen Trädgårdsköket måtte besøkes etter hagevandringen.

Alle detaljer er tenkt på.

Røde Karin Schneider/Raud Inger Marie høstes i oktober.

Disse endene ser ikke så store ut på bildet, men de var enorme, like store som gjess. Aldri sett før, men utrolig søte, da.

Min favoritt, georginer i full blomst. Et eventyr.

Kunne ikke få tatt nok bilder av disse.

Halloween-gresskaret over alle gresskar.

Høstfarger i blomsterenga.

2016-09-17-12-46-30

Selvfølgelig har de en egen åker med solsikker.

Aubergine i hagen, anyone?

2016-09-17-12-44-12 Cosmos?

mandelmanns tragardar

Artisjokk i mengder.

Gøy at de slipper folk inn i drivhusene. Har besøkt gårder i Norge, men der får vi aldri lov å gå inn i drivhuset. Her er det fritt frem. Og om vinteren er det sauene som bor her.

Tomater og agurker i lange baner.

Også vannmeloner grodde i drivhuset.

Her var det bare å si “jeg tar en av den”.

Alle detaljer er tenkt på.

Kakene var selvsagt hjemmelagde, og alt dyrket på gården.

En titt innom butikken på vei ut. Måtte kjøpe med meg kokeboken deres, som kom ut i juni i år.

Takk for oss, Mandelmanns. Dette var bare et lite utvalg av alle bildene jeg tok. Vi kommer tilbake!

Categories: Uncategorized

Tagged as: , , , ,

4 replies »

    • Hei! Så hyggelig at du vil besøke Mandelmanns neste gang, det var et fantastisk sted, som nesten hele Skåne består av følte jeg da jeg var der. Nå inspirerte du meg til å skrive flere blogginnlegg fra den turen, så satser på at det kommer i nær fremtid.

  1. Hei. I Norge følger jeg med den gode serien med familien Mandelmann. Jeg undrer på hvor mange som egentlig jobber på denne fine, velfylte, men krevende gården? Imponerende! Enormt mye arbeid, vil jeg tro.🤗Fortsetter å følge med både på tv, og Facebook.😀

  2. Så hyggelig at du følger TV-serien, den har jeg ikke sett. Anbefaler kokeboken også, som jeg kjøpte der. Ja, det jobber nok endel mennesker her i perioder, kanskje du kan spørre dem på Facebook?

Leave a Reply