Hoteller i Sverige

Lydmar Hotel i Stockholm

I en smal 4-etasjers bygård på Sødra Blasieholmen i Stockholm ligger Lydmar Hotel. Med flott beliggenhet ytterst på kaien og Grand Hotel som nærmeste nabo. Med nydelig utsikt over vannet og til Det kongelige slott.

Det ligger så sentralt som det går an, hvis du skal besøke Gamla Stan og sentrum av Stockholm. Jeg var her i anledning et bryllup i Slottskyrkan som jeg allerede har skrevet om i dette blogginnlegget: Bryllup i Slottskyrkan.

Tar du turen hit så vær obs når du skal finne hotellet. Det er ikke noe tydelig skilt utenfor, og en trapp opp er det første du ser. I resepsjonen er det gjort alt mulig for at det ikke skal se ut som en resepsjon. Det skjønte vi etterhvert, men da vi kom inn var vi litt i tvil om vi var kommet til rett sted.

Lydmar Hotel, Stockholm, Sverige

Vi fikk to lekre rom i andre etasje, dette er nr 202.

Lydmar Hotel, Stockholm, Sverige

Høye vinduer, lyst og luftig, og en deilig sofa er plusspoeng fra meg. Her trivdes vi med en gang.

Lydmar Hotel, Stockholm, Sverige

Antiviteter, bøker og snurrepipperier i hyllene gjør det hjemmekoselig og gir en lun atmosfære.

Lydmar Hotel, Stockholm, Sverige

Lysekronen satte prikken over i´en synes jeg. God blanding av moderne og klassisk i denne bygården fra 1829, som også kalles Edelstamska huset, etter byggherren C. F. Edelstam. Huset fikk sitt nåværende utvendige utseende i 1880-årene.

utsikt til Grand Hotel fra Lydmar Hotel, Stockholm.

Rommet har utsikt til Blaiseholmskaien og nærmeste nabo, Grand Hotel.

Lydmar Hotel, Stockholm, Sverige

Toalettsaker fra Rituals gir også en deilig luksusfølelse.

Lydmar Hotel, Stockholm, Sverige

Keramikk på badet, ja takk.

Lydmar Hotel, Stockholm, Sverige

Rom 205 er mindre, men også dette har sjarm, og detaljer som deilige saueskinn på gulvet er pluss i margen.

Lydmar Hotel, Stockholm, Sverige

“Hit ska gästerna komma och kunna slappna av – precis som i ett hem,” sa Pelle Lydmar, til bladet Byggbiz da han vant ROT-priset 2009.  Bladet trekker frem at Lydmar nøye har unngått typiske hotelldetaljer som snurrende glassdører i resepsjonen og prangende fasadeskilt.

Lydmar Hotel, Stockholm, Sverige

En detalj som er veldig stas på Lydmar er at hver etasje har en egen stue som hotellgjestene kan bruke. Ingen kjedelige korridorer her.

Lydmar Hotel, Stockholm, Sverige

Og frokosten er et kapittel for seg. Restauranten er variert innredet med forskjellige typer møbler, så slipper du spisesal-preg. Her er bare sofaer og lenestoler, så vi snakker om å synke ned i en deilig stol.

2016-04-16 10.32.38-1

Servitørene er kjempetrivlige og serviceinnstilte. Såpass at vi alle legger merker til det. Det opplever vi ikke så ofte på hotell, så et stort plusspoeng kommer fra hele vårt reisefølge på fem.

2016-04-16 10.31.50-2

Maten er himmelsk, med godt brød i alle varianter inkludert hjemmelaget knekkebrød, eggerøre, bacon, og disse godsakene, da.

2016-04-16 10.33.24

Hjemmelaget granola og gresk yoghurt med blåbær.

2016-04-16 10.09.40

Du kan bestille en varmrett fra menyen, som er inkludert i prisen. Da ble det lapper på oss, nam!

Lydmar Hotel, Stockholm, Sverige

En DJ spiller hver fredag, og hele resepsjonsområdet er en del av baren, med masse folk hele tiden. Rommene er lydisolerte, så vi ble ikke plaget selv om rommet lå i etasjen over.

Et tydelig populært hotell, med god stemning og du får en følelse av at noe skjer hele tiden. Her er det gjester fra hele verden, og hotellet ligger øverst på Tripadvisors liste i Stockholm.

Alle hoteller i Stockholm er dyre, og dette ligger i øvre priskategori. Men jeg synes det var verdt det. Du får mye for penga.  Fantastisk mat i restauranten, hvor vi spiste lunsj en av dagene.  Hyggelig personale og personlig service. Knall beliggenhet og mange detaljer som viser at de tenker på gjesten.

Hotel Lydmar eies av naboen, Grand Hotel, etter at grunderen Pelle Lydmar solgte seg ut i 2013.

Reisen dit var privat, så innlegget er ikke sponset av noe slag, teksten er bare ren, ekte begeistring.

hotel lydmar, stockholm, sverige

Leave a Reply